hits

"Tyrannen av Egypt; Prolog"

Følgende er det som skal bli prologen til bok nr 2 i "Legenden om Thoke". Prologen er kort og er ment å gi leseren et innblikk i noe av spenningen som kommer i løpet av boken. Teksten er enda ikke et ferdig produkt, men langt unna ferdig er den ikke. Kom tilbake til forfatterfatter.blogg.no i romjula for å finne en ny smakebit på "Tyrannen av Egypt". God jul :-)

 

Prolog

Det er kaldt i hulen. Vann drypper ned foran Pimay og skvetter han på føttene. Dråpene faller i en stødig takt, noe de gjør flere steder inne blant de sandfargete bergene som omkranser ham. Han setter en kopp av brent leire foran seg og samler opp vannet.

Rundt ham er alle de andre i ferd med å gjøre seg klar. De er mange, flere enn noen gang. Når guden Osiris skal lede dem i kamp er ikke menn vanskelige å overbevise. Pimay har æren av å være gudens høyre hånd, noe han har gjort krav på ved å være Egypts beste kriger. Med et spyd i hånden kan nesten ingen beseire ham.

Mang en gang har Pimay trent i krigskunst mot sin gud og høvding, og hver eneste gang har han tapt. Osiris er den eneste som noen gang har beseiret ham.

Snart er Osiris igjen kongen av Egypt, slikt han en gang var for tusener av år tilbake. Tvunget til å ta affære vandrer Osiris igjen blant de dødelige. Tvunget av tyrannen Akhenaten sitt hovmod. Akhenaten hevder han er sønn av guden Aten, og at solguden er den eneste guden som gjelder. Det vil han angre.

Siden Pimay var en liten, foreldreløs gutt løpende rundt i Wasets brosteinsgater, har han sett mot gudene etter svar på livets gåter. Gudene svarte alltid med å gi ham styrke til å beseire sine fiender. Nå har de sendt en av sine egne for å stanse kongen Pimay avskyr mest.

Pimay har også en annen oppgave å ta seg av. Når tiden er inne vil han være ansvarlig for å slippe løs beistet. En demon fra underverden Osiris dro opp med seg. Beistet vil på egen hånd beseire armeer og knuse byer til støv.

Han går forsiktig innover en mørk passasje, dypere inn i hulen. Der ser han krukkene med væsken som Osiris bruker til å binde beistet til seg. Uten de krukkene ville beistet kunne vende seg mot guden.

En dråpe vann faller og treffer Pimay på sitt skallede hodet som han holder barbert til enhver tid. I kamp kan den minste ting spille inn og Pimay er overbevist om at langt hår bringer uhell.

Krøket inn i et hjørnet, langt inne i en lav og smal del av hulen, ser han beistet. Hvordan den enorme skapningen har kommet seg helt inn dit kan Pimay aldri gjette. Som vanlig sitter beistet og rister mens det klynker og syter. For beistet er alltid i uutholdelig smerte, noe kun væsken i krukkene kan fortrenge.

Osiris sørger for at beistet aldri får for mye, slik at han beholdes under hans kontroll. Får det for mye av væsken og bryter beistet ut i et voldsomt raseri. Et raseri Osiris bruker til sin fordel. Så snart beistet roer seg ned bringer guden han tilbake til hulen mens han venter på å få en ny slurk.

Osiris måtte lete dypt i underverden for å finne denne han kaller «Sjakalen». Sjakalens kropp er menneskelig, dog mye større enn noen vanlig mann. Hodet er derimot av en annen art; en enorm sjakal. Beistet ble gitt til Osiris av guden Anubis, og er et av hans mange barn.

Osiris forteller stadig om hvordan han skapte beistet. For å beseire Akhenaten og hans gud Aten, fant de andre gudene de to verste beistene i underverdenen. En mann så stor, ondsinnet og sterk at gudene måtte låse han inn dypt der ingen andre kunne falle offer for ham. Den andre var en blodtørstig sjakal som hadde vokst seg så stor at den kunne bringe selv en elefant i kne. Gudene måtte låse den vekk i en annen verden langt fra denne.

Beistene ble så smidd til ett fryktinngytende vesen likt ikke noen verden før har sett. Sjakalen klør seg stadig der de to ble til en. Rundt halsen, litt av ryggen og frem på brystet. Blodet har enda ikke sluttet å dryppe fra skjøtene.

Pimay forlater beistet og går tilbake til sine medkrigere, sine brødre. Alle bål er slukket, og de er i ferd med å ikle seg Osiris' faste krigsmaling. Kun noen fakler flakker i hulen, idet mennene begynner å tegne seg inn i sorte striper av kull. Stripene går fra hodet og ned til midjen, over de bare overkroppene alle viser. Egypt vil skjelve idet Osiris' hær angriper. Akhenatens tyranni er snart over.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv