hits

Tyrannen av Egypt, første utkast ferdig!

Hei igjen. Nå kan jeg endelig melde at første utkast av «Tyrannen av Egypt» er ferdig skrevet. Det hele har tatt lengre tid enn antatt, men nå er jeg endelig i mål. Dette betyr derimot ikke at boka er ferdig skrevet, for det gjenstår enda mye arbeid som må gjøres.

Jeg tenkte kanskje at det er noen her som er interessert i å høre litt mer om boka og veien videre i serien «Legenden om Thoke» For de som ikke har lest «Et fjell av flammer» er det kanskje ikke så lurt å lese videre her.

På slutten av «Et fjell av flammer» forlot vi Thoke på et ganske så mørkt sted. Hovedpersonen vår var i tung sorg, og utslitt etter et langt og hardt liv. Han hadde gitt opp alt håp, men det skal nå snu på seg, når han møter egypteren Intef.

Vi befinner oss i ca 1340 f.kr, idet den myteomspunne Faraoen Akhenaten regjerer i Egypt. Faraoen bindes ofte til å være en av de første til å omfavne monoteisme. Det betyr at han forkastet alle de tradisjonelle Egyptiske gudene, og tilba kun en, nemlig «Aten». Intef redder Thoke ned fra fjellet omtrent 200 år etter «Et fjell av flammer» endte, og forteller ham om Akhenaten. Faraoen sies å være sønn av guden Aten, og det vekker umiddelbart Thokes interesse, da dette kan være nøkkelen til å finne sin gamle familie. I den gamle byen Thebes finner Thoke ut at en gruppe opprørere planlegger å avsette Akhenaten. Lederen av disse opprørerne sies å være guden Osiris, kommet for å straffe Egypt for å ha kastet ham vekk. Osiris' sanne identitet blir snarlig avslørt, og Thoke må alliere seg med noen han aldri hadde trodd for å beseire opprørerne. Demonene i sorte striper av kull har vendt tilbake.

Boken er satt i en historisk «riktig» setting, men her har jeg altså tatt meg ganske store friheter. Akhenaten er en spesiell Farao, ettersom Egypterne gjorde sitt ytterste for å kvitte seg med alle bevis på at han hadde eksistert etter hans død. Hans spesielle utseende på tegninger og statuer har også satt i sving mange forskjellige myter. Jeg utnytter meg av at mye av informasjonen om mannen har gått tapt, og fyller på med min egen, kanskje noe spesielle, fantasi.

Når kommer boken sier du? Vel, håpet var å få den ut til slutten av året, men jeg ser at det kan bli vanskelig. Boken kommer definitivt ut til neste år, men når er vanskelig å si. Jeg håper og drømmer om å ha det klart før påske, så vi får bare krysse fingrene. I mellomtiden venter jeg spent på at «Et fjell av flammer» skal utgis internasjonalt. En dyktig person i USA er i ferd med å redigere teksten som jeg selv har oversatt til engelsk. Jeg gleder meg!

2 kommentarer

Deveny

07.07.2018 kl.16:34

Gratulerer 😊

forfatterfatter

08.07.2018 kl.16:33

Takk :-)

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv