hits

Skriveuke

Denne uken fikk jeg noen dager fri fra jobb, og har benyttet uken til å få gjort mye skriving. «Et fjell av flammer» er nå snart halvveis oversatt til engelsk, men jeg ser at denne versjonen av boken blir noe lengre enn den norske. Språket har mye å si for uttrykket og jeg føler det blir lagt på noen ekstra setninger når jeg skriver engelsk. Kanskje har det noe med saken å gjøre at jeg hører «A song of ice and fire» bøkene som lydbok om natten mens jeg jobber. Disse hører jeg altså på engelsk. Forfatteren der er som kjent svært beskrivende i språket sitt, og jeg kan ikke gjøre annet enn å bli en smule inspirert.

Samtidig har jeg jobbet hardt med «Tyrannen av Egypt», bok nr. 2 i serien «Legenden om Thoke». Ting begynner å dra seg til her også. På hjemmesiden vår, legendenomthoke.no, har jeg nå lagt inn en liten smakebit fra boken. Tanken er å komme med noen flere slike etterhvert som utgivelse nærmer seg.

Smakebiten er tatt fra munnen til en mann som preker til folket av Memphis. Sitatet er i fra bokens første utkast og kan derfor være noe annerledes i den ferdige boken. Skrivemåte og noe pussing vil nok forekomme, men i store trekk vil det se ut slik som dette: 

"Faraoen har forarget gudene! Han har kastet dem til side og nå vil de få sin hevn!" mannen roper og peker i luften. Fler og fler kommer nærmere vognen. "Folk hvisker om forferdelige ting. Gudene har sluppet demoner løs i blant oss. De kommer i natten, og angriper alle som ferdes langs landeveiene! Det sies at de ledes av Osiris selv, og at han samler de dødes sjeler og legger de til i den sortstripede hæren sin. Faraoen er en tyrann og må veltes, det er vårt eneste håp! Snart vil Osiris ha samlet så mange sjeler at de sortstripede demonene vil bli ustoppelige! Noe må gjøres!"

Håper det smakte :-)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv