hits

Min kommende bokserie!

Oi. Der var det gått nesten 2 måneder siden forrige innlegg. For å være ærlig har jeg slitt med hva jeg skal skrive om her inne. Skrivingen av bok nr 2 i den planlagte serien "Legenden om Thoke" har også gått ganske dårlig den senere tiden. Som statusoppdatering kan jeg si at det første utkastet snart er ferdig. Selve grunnfortellingen er nedskrevet, men over halvparten av arbeidet gjenstår enda.

Jeg tenkte kanskje jeg skulle skrive litt om de to bøkene i serien for de som er nysgjerrige. Bøkenes Norrøne bakgrunn kan være overraskende for noen! Kanskje vil noen av de mer engasjerte leserne av "Et fjell av flammer" også lære noe nytt. 

"Et fjell av flammer" finner sted i steinalderen her oppe i Nord. Thoke, vår noe ufrivillige helt i det hele, blir "rørt av gudene" som noen i boken vil kalle det. I hodet mitt tenkte jeg ofte at Thoke hadde styrken av 10 mann, men det var vanskelig å sette et tak på hvor sterk han egentlig er. Det er ikke akkurat slik at jeg kan beskrive hvor mange kilo han løfter i benken! Thoke eldes også svært sakte, noe som gjør at han i bokens tidsrom ikke forandrer seg mye. Hele ideen har sine røtter i Norrøn mytologi, men med min egen vri om hvordan disse mytene ble til. Selv om de Norrøne navnene ikke blir brukt, vil du i boken møte Odin, Thor og Loke. Selv Frigg, Heimdall og flere er der, selv om det ikke beskrives i detalj. Hvis noen har plukket opp hvem som er hvem så send meg gjerne en melding. eller sleng av en kommentar!

I "Tyrannen av Egypt" forlater vi den nordiske steinalderen. Året ca 1330 f.kr. Den myteomspunnede faraoen Akhenaten regjerer i Egypt. Thoke er på utkikk etter gudene som ga ham kreftene sine og bortførte familien hans. Han blir umiddelbart dratt mot Egypt, der Akhenaten har gått bort i fra å dyrke de tradisjonelle gudene. Flere karakterer fra "Et fjell av flammer" dukker opp på ny, samtidig som at Thoke skaffer seg nye allierte. Et stort nytt steg skal tas i å nøste opp mysteriet i "Legenden om Thoke."

Er det noe mer dere er nysgjerrig på når det gjelder bokserien så ta gjerne kontakt. :-)

4 kommentarer

Torunn

10.07.2017 kl.19:48

Det er både artig, spennende og krevende å utgi bøker, synes jeg!

Ha en fin mandagskveld videre :)

forfatterfatter

10.07.2017 kl.21:03

Torunn: Enig i det :-) Ha en fin kveld du også :-)

Oguzhan Adem Yavuz

10.07.2017 kl.20:24

Kult at du er forfatter, stå på=)

forfatterfatter

10.07.2017 kl.21:03

Oguzhan Adem Yavuz: Takk for det :-)

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv