hits

Veien til bok

Fra jeg begynte å skrive til jeg ble ferdig med boken, tok det omtrent 2 år. Etter 1 års skriving sendte jeg inn mitt første utkast til et forlag. Når jeg ser tilbake skjønner jeg ikke hvordan jeg turte. Det første utkastet var ikke akkurat spesielt bra. Jeg hadde aldri skrevet bok før og ante ikke hva jeg drev med. Allikevel følte jeg at ideen min var såppas bra, at kanskje, bare kanskje ville de gå for det. Avslaget kom et par måneder etter. Allerede da var jeg klar for å gi opp. Min kone ville det annerledes og jeg fortsatte å jobbe. Nå begynte jeg å studere noen bøker for å se hvordan de «skikkelige» forfatterne hadde gjort det. Jeg leste skrivekurs på nettet og gjorde det jeg kunne for å bli bedre. Kort tid etter sendte jeg inn enda ett utkast til et nytt forlag. Som jeg igjen nå innser at nok en gang var for tidlig. Svaret jeg fikk var derimot oppløftende. De likte boken og syntes det hele var svært interessant, men de følte jeg kanskje ikke helt traff i deres målgruppe. Greit nok, tenkte jeg og sendte utkastet til enda et forlag. I tre måneder ventet jeg før jeg innså at de ikke kom til å svare. På dette tidspunktet hadde jeg utsatt planen om å ta en Mastergrad i Arkeologi, jeg skulle få gitt ut denne boken. Nå ville jeg gå helt inn i dette og virkelig få det til. I mellomtiden hadde min lille familie økt fra 2 til 3. Oliver var kommet til verden og dermed var det ikke bare å slippe alt for å jage forfatterdrømmen. Heldigvis snublet jeg over en 50% jobb som avisbud. Slik kunne jeg dedikere halvparten av tiden min til å skrive bok og hjelpe min kone med sønnen vår. Samtidig tjente jeg nok til at vi fikk endene til å møtes.

 

Boken skulle gis ut og nå var jeg lei av å vente på forlag. Jeg bestemte meg for å gi den ut selv. Alle sa at dette var vanskelig, ja nært umulig. Denne gang skulle jeg derimot ikke avskrekkes. Redaktør var det første jeg hyrte og det gjorde underverk for boken. Sideantallet gikk raskt fra et par hundre sider til over tre hundre, kun basert på redaktørens anbefalinger. Etter et par runder til redaktøren ble teksten sendt til korrekturleser. Så startet et aldri så lite trykkerimareritt. De første trykkeriene jeg kontaktet virket ikke veldig seriøse. Valget falt på et trykkeri i Trondheim som virkelig virket proffe, noe de nok også var. Etter å ha sett den foreslåtte sluttsummen ble jeg slått nokså hardt i bakken. Dette kunne jo umulig bli lønnsomt. Redningen kom da jeg fant det endelige trykkeriet. De var også dyre, men innenfor rimelighetens grenser. Fra jeg i begynnelsen av September fikk boken fra korrekturleser, satt jeg endelig i midten av November med boken i hendene. Leiligheten vår ble seende ut som et lager med eske på eske fylt med bøker. «ET FJELL AV FLAMMER» var endelig en realitet.

2 kommentarer

Tore Wolden

28.03.2017 kl.21:28

Veldig modig det du har gjort, Marius! Bra du ikke ga opp underveis. Jeg hadde stor glede av boka - ser fram til nummer to! ✌😁

forfatterfatter

28.03.2017 kl.21:45

Tore Wolden: Tusen takk for det, veldig trivelig å høre :-)

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv