hits

Den aller første

Da min kone og min mor spurte om jeg ikke skulle starte blogg, var min første reaksjon: «Hva i all verden skal jeg skrive om da?» Svaret må vel bli om litt av hvert. Naturlig nok vil nok det meste handle om de to tingene som tar det meste av min tid, nemlig familien og bokskriving. Kanskje burde jeg lest meg opp om hvordan man egentlig skal skrive en blogg først, men som med bokskrivingen min så går jeg for å føle meg frem.

 

Som man sier er det nok best å begynne med starten. Jeg kan begynne så langt tilbake til da jeg var en liten gutt og satt i trappen opp mot loftet hjemme hos mormor og morfar. Der kunne jeg sitte alene i timesvis og leke med mine actionfigurer. Allerede som femåring lagde jeg alltid en handling til leken. Det var ofte en helt, noen som måtte reddes og en kjeltring med en ond plan. Turtles var til å begynne med favoritten. Jeg fikk min første figur rundt denne tiden. På tur inn i huset klarte jeg å miste min nye Turtles figur, samuraiversjonen av Rafael fra den tredje Turtles filmen, ned trappen. Han mistet hånden, og vi klarte aldri å finne igjen den grønne hånden hans i midtsommersgresset. Selv om jeg var skuffet så klarte jeg å vri det om; han hadde selvsagt mistet hånden i kamp mot en eller annen kjeltring.

 

Over årene ble det mange actionfigurer. Alt fra Batman og M.C Musene fra Mars til Turtles og Spider-Man. Alle ble introdusert til samlingen med hver sine individuelle særtrekk og bakgrunnshistorier. Etter hvert som jeg ble eldre ble lekene byttet ut med dataspill. Her ville jeg også trekke mest mot spill der hvor jeg kunne skape mine egne historier utover det som skjedde i selve handlingen.

 

Som 19-åring deltok jeg i et arbeidssøkerkurs regissert av NAV, da jeg som så mange andre etter mange års skolegang, var lei av det hele. Tidlig i kurset fikk jeg interessen opp for forfatteryrket. Jeg kunne huske min gamle norsklærer fra ungdomskolen gi meg gode tilbakemeldinger for oppfinnsomheten i mine skrevne fortellinger. Dessverre var ikke positiviteten der hos noen andre. Som vanlig når folk sa til meg at noe var vanskelig, valgte jeg å gi opp før jeg i det hele tatt prøvde.

 

Det ble deretter 1 årsstudium i Pedagogikk og en Bachelorgrad i Arkeologi mens jeg desperat forsøkte å finne ut hva jeg skulle gjøre i livet. Midtveis i Bachelorgraden møtte jeg min fremtidige kone Inger Lise. Etter å ha sittet litt demotivert i Arkeologiforelesningene og dagdrømt om historier jeg ønsket å skrive, begynte jeg å fortelle disse til min kjæreste. Hun overtalte meg til å skrive ned noen av disse tankene og ikke lenge etter var boken «ET FJELL AV FLAMMER» i ferd med å ta form.

 

Slik begynte jeg altså og skrive. Alt som skulle til var å møte riktig person, få den riktige motivasjonen og den støtten jeg trengte.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

forfatterfatter

forfatterfatter

29, Melhus

Marius Thue. Gift med Inger Lise og far til Oliver og Sarah. Forfatter av boken "LEGENDEN OM THOKE: ET FJELL AV FLAMMER" og forhåpentligvis flere i fremtiden.

Kategorier

Arkiv